Region Sjælland giver grønt lys for 3D-printet visirholderdesign på hospitaler

0 Comments

Region Sjælland giver grønt lys for 3D-printet visirholderdesign på hospitaler

Region Sjælland, der dækker over en stor del af det østlige Danmark, har givet grønt lys til brugen af 3D-printede visirholdere inden for hospitalsbranchen. Dette initiativ er en del af regionens indsats for at inkludere state-of-the-art teknologi og innovation i den offentlige sektor, og ikke mindst i kampen mod COVID-19.

Visirer – også kaldet ansigtsskærme – er en nødvendig beskyttelse for sundhedspersonale under epidemier som f.eks. den igangværende COVID-19-pandemi. De beskytter personalets øjne og nedre ansigt mod dråber, der kan overføre sygdom. Med 3D-printede visirholdere sikres ikke kun optimal pasform og komfort men også hurtigere produktion og mulighed for tilpasning efter individuelle behov.

Det godkendte design blev udviklet i samarbejde mellem den lokale virksomhed XYZ Innovation Group (navnet er opdigtet) og Region Sjællands egen innovationsafdeling. Det var vigtigt at finde et design, der opfyldte kravene om effektivitet, bærekomfort og personlig tilpasning, samt kunne fremstilles hurtigt og let på efterspørgsel ved hjælp af 3D-printteknologi.

XYZ Innovation Group havde allerede arbejdet på forskellige prototyper og designindstillinger tidligere under pandemien, men med den nye samarbejdsaftale med Region Sjælland blev der givet grønt lys til at testproduktionen og implementeringen på hospitalerne kunne gå i gang.

Der blev taget højde for en række faktorer under udviklingen og godkendelsen af dette design. For det første skulle visirholderne opfylde de krævende sikkerheds- og hygiejnekrav, der er standard inden for sundhedsvæsenet. Derudover skulle designet selvfølgelig leve op til alle relevante standarder og krav om både funktionalitet og kvalitet.

For at holde produktionen så lokal som muligt vil 3D-printede visirholdere nu blive produceret på udvalgte hospitaler i regionen. Denne decentraliserede produktionsmodel hjælper med at reducere ventetiden for nødvendigt udstyr samt at skabe rum for samarbejde og innovation på tværs af sektorer.

Region Sjælland håber på, at 3D-printede visirholdere vil gøre en forskel under den igangværende pandemi og også bidrage til en mere bæredygtig og effektiv sundhedssektor i fremtiden. Dette initiativ er blot én af mange indikationer på, at teknologi og innovation spiller en afgørende rolle i kampen mod COVID-19 – og i skabelsen af en moderne, fleksibel og bæredygtig offentlig sektor i Danmark.

Region Sjælland giver grønt lys for 3D-printet visirholderdesign på hospitaler

I en tid hvor COVID-19 fortsætter med at udfordre sundhedsvæsnet og lægge pres på vores ressourcer, arbejder eksperter i Region Sjælland kontinuerligt på at finde innovative løsninger for at beskytte både patienter og sundhedspersonale. En af de nyeste og mest bemærkelsesværdige løsninger er brugen af 3D-printede visirholdere, som netop har fået grønt lys til brug på regionens hospitaler.

3D-printteknologien er kendt for sin evne til hurtigt at producere prototyper og kundetilpassede produkter og har vist sig at være uvurderlig i den nuværende pandemi. Visirholdere er afgørende for sundhedspersonalets beskyttelse, da de hjælper med at holde visiret på plads og derved beskytte ansigtet mod viruspartikler under patientpleje.

Det 3D-printede visirholderdesign, der netop er blevet godkendt af Region Sjælland, opfylder alle de nødvendige krav til komfort, funktionalitet og sikkerhed. Dette nye design er både let og fleksibelt, hvilket gør det behageligt for sundhedspersonalet at bære i lange perioder. Derudover er materialet, som visirholderen er lavet af, kemikaliebestandigt og kan rengøres grundigt for at reducere risikoen for krydskontaminering.

Det er værd at bemærke, at 3D-printede visirholdere også betyder flere fordele på længere sigt. Ikke alene gør denne produktionsmetode det muligt hurtigt at producere nye visirholdere efter behov, men det kan også bidrage til en mere bæredygtig og miljøvenlig produktion. Denne metode giver mulighed for at reducere affald og skåne ressourcer, da den kun bruger nøjagtig den mængde materiale, der er nødvendig for at fremstille hver visirholder.

Region Sjællands godkendelse af dette 3D-printede visirholderdesign er et vigtigt skridt i retning af en mere teknologidrevet og effektiv fremtid inden for sundhedsvæsenet. Det sender et klart signal om regionens engagement i nyskabelse, patienters sikkerhed og sundhedspersonales velbefindende.

På nuværende tidspunkt fokuserer Region Sjælland på at udbrede brugen af dette innovative design på flere hospitaler i regionen, mens de fortsat overvåger dens effektivitet og efterspørger feedback fra sundhedspersonale. Det vil hjælpe med yderligere at justere og optimere produktdesignet og potentielt også åbne døren for andre 3D-printede løsninger i sundhedssektoren.

Denne seneste udvikling viser, hvor teknologi kan arbejde sammen med traditionel medicinsk praksis for at skabe banebrydende løsninger og forbedre patientplejen. Med det grønne lys til brug på hospitaler beviser Region Sjælland, at de er i forkant med den teknologiske udvikling og forbereder sig på dagens og fremtidens udfordringer i sundhedsvæsenet.