Sikkerhedsstyrelsen godkender 3D-printede visirer til brug under sundhedskrisen

0 Comments

Sikkerhedsstyrelsen godkender 3D-printede visirer til brug under sundhedskrisen

I løbet af den nuværende sundhedskrise har vi set en tiltagende mangel på værnemidler og nødvendigt udstyr i hele verden. Mange virksomheder og private har derfor kastet sig over at fremstille 3D-printede visirer som alternativ eller supplement til de traditionelle værnemidler. I Danmark har Sikkerhedsstyrelsen nu valgt at give grønt lys til disse typer af visirer.

Sikkerhedsstyrelsen, som er en del af Erhvervsministeriet, har ansvaret for at sikre, at produkter og udstyr på det danske marked er af høj kvalitet og gavner folkesundheden. I forbindelse med COVID-19-pandemien er behovet for værnemidler som f.eks. visirer steget betydeligt, og mange private og virksomheder har taget initiativ til at opfylde dette behov ved hjælp af 3D-printning.

Efter grundige analyser og tests har Sikkerhedsstyrelsen konkluderet, at 3D-printede visirer kan få en officiel godkendelse. Dette betyder, at virksomheder og private nu kan fremstille visirerne under sikre forhold og distribuere dem til sundhedsvæsenet samt andre relevant personale.

“Vi ser meget positivt på brugen af 3D-printede visirer under denne sundhedskrise, og vi er glade for at kunne give grønt lys til denne løsning. Det er vigtigt at understrege, at visirerne skal leve op til bestemte krav og standarder for beskyttel-sesniveau og materialebrug, som ikke adskiller sig fra godkendte værnemidler på markedet”, udtaler en repræsentant fra Sikkerhedsstyrelsen.

3D-printede visirer bliver især set som en effektiv løsning i mangel på de traditionelle værnemidler og kan bruges af sundhedspersonale, f.eks. læger, sygeplejersker og jordemødre, i deres hverdag på hospitaler og klinikker. Visirerne kan også bidrage til at skabe et sikkerhedsnet for andre professionelle, der arbejder tæt sammen med offentligheden.

Selvom Sikkerhedsstyrelsen godkender brugen af 3D-printede visirer under sundhedskrisen, udtrykker de også en klar forventning om, at producenterne vil følge visse retningslinjer og krav fastsat af styrelsen. Disse omfatter bl.a. nøjagtige specifikationer for materialevalg- og kvalitet samt krav om hygiejnisk pakning og opbevaring.

Denne godkendelse vil helt sikkert styrke indsatsen fra de mange virksomheder og private, der har brugt ressourcer på at fremstille 3D-printede visirer – et vigtigt værktøj i kampen mod COVID-19 og for at beskytte frontlinjepersonale.

Title: Sikkerhedsstyrelsen godkender 3D-printede visirer til brug under sundhedskrisen

I disse usikre tider med COVID-19 pandemien er der et større behov for beskyttelsesudstyr end nogensinde før. Mens lande kæmper med at imødekomme denne efterspørgsel, har flere virksomheder og enkeltpersoner frivilligt deltaget i at skabe udstyr ved hjælp af innovative teknologier som 3D-printning. I Danmark har Sikkerhedsstyrelsen nu godkendt brugen af ​​3D-printede visirer.

Sikkerhedsstyrelsen, den offentlige myndighed, der arbejder for at sikre et sikkert og sundt arbejdsmiljø, har grundigt gennemgået og testet disse 3D-printede visirer. De har vurderet produktets effektivitet, anvendelighed og sikkerhed. Efter en vellykket testfase er visirerne blevet godkendt til brug under sundhedskrisen.

Visirerne fungerer som et ekstra lag af beskyttelse for sundhedspersonalet mod dråber fra hoste og nysen hos patienterne. Det er især vigtigt i denne tid, hvor mængden af ​​COVID-19-smittespredning fortsat er høj.

Mange frivillige organisationer samt private virksomheder har allerede produceret tusinder af disse visirer ved hjælp af deres egne 3D-printere. Én af de mest kendte donationer er fra LEGO-gruppen, der omdannede en del af deres produktion til at printe visirer. Siden da har de doneret over 13.000 visirer til sundhedsvæsenet.

Det tager cirka 1 time at printe et visir ved hjælp af en 3D-printer, og de kan printes i forskellige størrelser for at sikre, at de passer til brugeren. Disse visirer er både billige og miljømæssigt bæredygtige på grund af det mindre affald, der opstår i forhold til traditionelle metoder.

De 3D-printede visirer er også lette at rengøre og genbruge, hvilket gør dem endnu mere økonomiske i længden. Desuden kan de give et smidigere arbejdsflow og hurtigere respons for sundhedspersonalet, da de enkelte enheder kan håndtere flere patienter ad gangen uden behov for at skifte udstyr.

Denne godkendelse fra Sikkerhedsstyrelsen er et skridt i den rigtige retning for Danmark mod en mere bæredygtig og effektiv løsning under sundhedskrisen. Det giver mulighed for en større produktion af nødvendigt udstyr, som kan bidrage til en bedre håndtering af krisen og beskytte vores sundhedspersonale mest muligt.

Det er fantastisk at se, hvordan vores samfund trækker sammen i denne tid og bruger teknologiske fremskridt som 3D-printning til at tackle de udfordringer, menneskeheden står overfor nu og i fremtiden.